Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Alt

BUSTER sætter klima og natur på skoleskemaet

Tilmelding til den københavnske filmfestivals arrangementer er startet.

 

I år sætter BUSTER, Danmarks største film- og mediefestival for børn og unge, særligt fokus på klimaet og naturen. Festivalens skoleprogram tilbyder en række film tilknyttet oplæg og workshops, der sætter temaer om natur og klima i øjenhøjde med børn og unge, og kan bruges aktivt i naturfagsundervisningen – uanset klassetrin.

Til natur og teknologi kan man med fordel tage ind og se ‘Pigen i søen’ (0.-6. klasse) om Emika, der elsker at være ude i det fri. Efter udvalgte visninger af filmen kommer naturvejleder Giuliano Matessi fra Københavns Naturskole og fortæller om fødekæder, om årstidernes skiften og om at leve i og med naturen.

Man kan også tage sin mellemtrinsklasse med ind og se Danmarks Vilde Natur (2.-6. klasse), der præsenterer nye afsnit af de tre kendte serier Bidt, Brændt, Stukket fra DR, 1 døgn, 2 hold, 3 dyr fra TV2 og 99 arter at se før du bliver voksen fra Naturhistorisk Museum Aarhus som tilsammen giver et godt indblik i den danske natur. Den 2/10 vil naturvejleder og biolog Morten D.D. Hansen fortælle om Danmarks dyrearter og efterfølgende lave en workshop.

Med fysik/kemifaget, kan man dykke ned i fremtidens løsninger på klimaudfordringerne med dokumentarfilmen ‘2040’ (4.-10. klasse), der kigger på alle de løsninger, fra solcelleenergi til førerløse biler, der kan få os og klimaet godt ind i år 2040. Efter udvalgte visninger vil Concitos Klimaambassade lave en workshop, der giver redskaber til at arbejde videre med et løsningsorienteret miljøprojekt, fx på klassen.

Derudover kan man blive inspireret af klimaaktivisme ved at tage eleverne med ind til dokumentaren ‘Youth Unstoppable’ om unge klimaaktivister henover landegrænser og tid. Filmen vises blandt andet som en del af BUSTERs klimadag den 4. oktober, hvor Den Grønne Studenterbevægelse vil fortælle om deres aktivisme og kampen for en bedre, grønnere verden.

Find flere BUSTER-film tilknyttet naturfag her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Videre til værktøjslinje