Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Alt

Inspiration til n/t-undervisningen

Af Anders Artmann
FK2 2017 6 1
Spar på vandet

”Spar på vandet” er en app og et læringsspil fra FK2 2017 6 4
en kampagne i Roskilde om bæredygtig vandindvinding. Formålet i kampagnen er at informere om gevinster ved at spare på drikkevandet og ved at undgå forurening af grundvandet. I spillet fortælles om vandets vej til vandhanerne og de udfordringer, der kan være undervejs.
Spillet har tre temaer: der er en animationsfilm, et spil og en quiz. Man optjener point undervejs og får et samlet resultat til sidst.

Man kan finde flere oplysninger om kampagnen på roskilde.dk

Findes til apple og er under udvikling til android. itunes.apple.com


FK2 2017 6 5
Beskriv Verden

FK2 2017 6 3
”Beskriv Verden” er en app fra Statens Naturhistoriske Museum. Appen er udviklet til at træne elevernes naturvidenskabelige arbejdsmetode. Efter at have taget et billede af en genstand eller et dyr, kan man bruge værktøjerne i appen til at beskrive fænomenet.

itunes.apple.com


Vejen til teknologi

Vil man i gang med robotteknologi – og er man i tvivl, om hvor man skal starte – så kan hjemmesiden vejentilteknologi.dk være en mulighed. Vejen kommune står bag projektet og har samlet forløb for alle trin i grundskolen på hjemmesiden. Projektet er støttet af Undervisningsministeriet, og målet er at inspirere og guide lærere til at undervise i mekanik, elektronik og programmering.
vejentilteknologi.vejenskoler.dk

FK2 2017 6 2


Earth Learning Idea

Nogle sider kan have den effekt, at man tænker: ”Hvor har du været hele min undervisningstid?” For skribentens del var hjemmesiden fra Earth Learning Idea sådan en. Siden er fyldt med ideer til forsøg i geografi og geologi. Det er en engelsk hjemmeside, men der findes også flere forsøg oversat til norsk. Der skulle være gode muligheder for, at man ikke løber tør for geografiforsøg i natur/teknologi-undervisningen.
http://www.earthlearningidea.com/

FK2 2017 6 6


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Videre til værktøjslinje