Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Alt

Pris fejrer engagerede grundskolelærere inden for naturfagene – indstil din kandidat til prisen

Et undervisningsforløb i samarbejde med et museum, hvor eleverne får lov at smadre og samle krukker efter konserveringsprincipper. En bakteriejagt, hvor eleverne undersøger, hvor langt man egentlig kan nyse, og om de bagefter kan få øje på de usynlige smittebærere under et mikroskop. Det er nogle af de nytænkende initiativer, som tidligere modtagere af hhv. Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris og Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris har taget.

Nu begynder processen for at finde modtagerne af priserne i 2020, og Novo Nordisk Fonden har derfor åbnet for indstillinger af kandidater.

Priserne er på hver 250.000 kr. – heraf er 50.000 en personlig hæderspris, mens 200.000 kr. er til skolen til udvikling af den naturfaglige undervisning. For begge priser gælder, at der uddeles en pris både Øst og Vest for Storebælt.

Sidste års vindere af naturfagslærerprisen: Troels Riknagel og Helle Krogaard Hansen

”Formålet med priserne er at fejre og anerkende de mange engagerede og dygtige lærerkræfter, som er helt afgørende for børn og unges interesse og læring i naturvidenskab,” siger Berith Bjørnholm, leder af Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden. ”Desuden ønsker vi, at synliggøre den inspirerende og forskelligartede undervisning på højt fagligt niveau, som foregår rundt omkring på landets skoler,” fortsætter hun.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet grundskolelærere i fagene biologi, fysik/kemi, geografi og matematik i udskoling. Se film om de seneste prismodtagere og læs mere om prisen her. Indstil en kandidat til prisen her.

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris er målrettet grundskolelærere i faget natur/teknologi i indskoling og mellemtrin. Se film og læs mere om prisen her. Indstil en kandidat til prisen her.

Børn, forældre, kollegaer og skoleledere kan foreslå en eller et team på op til tre lærere til at modtage prisen. Indstilling skal ske via den pågældende lærers skoleleder ved indsendelse af skema til Novo Nordisk Fonden via fondens hjemmeside. Tildeling af priserne besluttes efter evaluering af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden.

Der er deadline for indstillinger den 6. december 2019.


Om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden er en uafhængig dansk erhvervsdrivende fond. Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet.

Siden 2010 har fonden uddelt mere end 20 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. Læs mere på  www.novonordiskfonden.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Videre til værktøjslinje