Danmarks Fysik- og Kemilærerforening
Biologi Fællesfaglige fokusområder Fysik/Kemi Geografi Plast Virksomhedsbesøg

Undervisningsforløb om plast – et vigtigt fællesfagligt emne

DA – Dansk Arbejdsgiverforening har på deres hjemmeside www.aabenvirksomhed.dk rigtig mange gratis forløb liggende, som bl.a. kan bruges til at afdække de fællesfaglige områder i naturfag. På siden finder man både modeller, teori og forsøgsvejledninger, som direkte kan lægges ud digitalt til eleverne.

Plast er et forløb udarbejdet af Lykke M. Jensen og Erland Andersen, hvor både geografi, biologi og fysik-kemi i den grad kommer i spil. Der er bl.a. fokus på sortering og kategorisering af plastaffald, bestemmelse af plasttype, nedbrydning samt genanvendelse. De fleste vælger nok at lade det indgå i fokusområdet Den enkeltes og samfundets udledning af stoffer, men det kan også indgå i fokusområdet Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår.

DA har indgået samarbejde med diverse virksomheder landet over, som åbner dørene for skolebesøg – også helt gratis. På hjemmesiden kan man søge på virksomhedsbesøg lokalt, efter klassetrin samt det ønskede emne.
Danmarks Fysik- og Kemilærerforenings lokale aktivitetsgruppe for København/Sjælland havde i efteråret 2020 to besøg for medlemmerne hos plastvirksomheden PMH Plast i Hillerød, hvor ejeren Peter Michael Haugvik viste tydelige og givtige eksempler på, hvordan man som lærer kan inddrage et virksomhedsbesøg i naturfagsplanlægningen. Besøget har senere resulteret i, at et hold elever har lavet en spændende projektopgave om håndtering af plastaffald.

www.aabenvirksomhed.dk ligger alle forløbene og siden bliver løbende opdateret.
Vi håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet og på den måde vise eleverne, hvad alt det de lærer i skolen kan bruges til i det virkelige liv.

af Lykke M. Jensen, Bagsværd Kostskole og gymnasium

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Videre til værktøjslinje